i'm back..

| September 08, 2009

yuhuuu..
lama da aku tia update ni blog bah..
busy kah aku??tiala..alasan semata2 tu kalu busy..haha..malas ni sebenarnya mau menekan key board ni melakar idea yang ada dalam kepala otak ni..hehe
hurmm..kali ini entry aku mau crita tntg apa ahhh??
okayla..
memandangkan syawal bakal menjelma..
kali ni aku mau share crita tntg hari raya..
kata orang..
kanak-kanak adalah orang yang paling gembira kalu hari raya..
ya..aku tidak menyangkal pun kata orng itu..
kerana aku la salah seoarang kanak-kanak itu..hahaha
apa inda..kalu raya jak..emmm semangat betullll..
dua tiga hari mau raya..
plan dah aku ma kazen2 aku..rumah mana kami mau pigi duluan..
hahaha..
siap bikin peta lagi bah..adehh..punyala..
pa lagi..mstila kami pok rumah2 yang bakal bagi kami duit raya duluan ..haha
tu yg first kami buat..
second..
kalu pi rumah org..mesti kasi abis minuman dia cepat2..jan lambat2 di rumah orang..sebab kalu lmbat2..tiala bnyk rumah dapat pigi..pastu mesti kac habis sebab kunun mau show kami ni budak baik..tia membazir air tuan rumah..padahal kembung dah ni perut minum air gas..hahhaahaha
third..
kalu mau blah dari rumah orang..salah seorang dari kami akan ketuk gula2 sebagai tanda mau blah la dari rumah tu..signal bah org bilang selalu tu..haha..jadi yg ketuk tu akan mula berdiri tuk menyalam tuan rumah..haha..
keempat..
kalu ngam2 rumah yg kami pigi tu open house..hurmm..tia bleh mkn bnyk..sebab ti tlmpau knyg..tia dapat makan drmah yg strusnya..pa lagi mau kayuh basikal..punyala tia larat tu..kalu sekarang kazen aku masi lagi bawa beraya kayuh basikal ni..awal2 lagi aku tia mau ikut owhh..haha..bukan sumbunk..tapi cukup2 la..hahaha..bulih2 bah dahulu kayuh basikal sampai kampung2 sebelah..semangat betul beraya..
kelima..
kalu tyme pakcik or macik open house..masa ni la mau paw pacik2 dan macik duit raya..haha..bukan dulu saja..sampai sekarang aku buat ni ma macik n pacik aku..haha..dan sekarang aku sedar aku berusia 20 tahun..adaka aku masih di bagi???haaaa..menyamar remaja belasan tahun la aku ni nanti taw..
dan terakhir..
mesti kami set tu hari raya first mau paki baju apa..raya second mau pki baju apa..hari raya third pakai baju apa..mau juga sama2 ni semua..haha..adada..pastu..seminggu bah beraya..tahan betul..jalan awal pagi..balik lewat ptg..hehe..raya..raya..bnyk betul kenangan..

hrmm..tahun ni aku tia beraya di labuan..raya di kampung..di k.b..kalu fikir2..baru dua kali aku beraya di kb..hmm..trasa sedih..tapi yala..sekali sekala kan..mngubah suasana..hehe..

hmm..ngantuk da..berenti disini jala..:)

p/s:my anchor..sa da update..:)

2 comments:

amah said...

yang third tu
haha lucu dan kreatif ;)

aku rs makin dewasa makin btmbah duit raya except ko suda stat kerja
hehe

tati hidayatie said...

haha..lucu2 kalu ku fikir2 balik tyme dulu2 bah..adehh..hehe..

Powered by Blogger.