karan owh karan

| May 23, 2010



karan di tmpat aku tinggal ni selalu mati..bukan mati apa..nda dapat tampung orng bilang..ya..kami faham..ini bangunan lama..jadi pendawaiannya pun lama sudah..almaklumlah..dari negara belum merdeka sudah dibina..tapi aku nda taula kalu bangunan tmpt aku tinggal ni skrg begitu lama ka tia..yang penting lamaaa laaa..okay..hehe..disebabkan pendawaian ni sudah lama(mcm bnyk pula perkataan lama aku guna) jadi kami la yang menjadi mangsa keadaan disni..karan ni akan mati balik2..dan kami la yang akan menaikkannya kembali..kdg2 kalu kami pnt..kami biarkan la saja..
"biarlah..biarlah..mimang ko karan hidup pun tuk mati juga kan..knpa ko nda jatuh sampai lima puluh kali kaaaaa???"
hahahahaha...
alah bisa tegal biasa suda orng bilang..
terlampau imun sda kami..kami mempositifkan diri..dan ini kami anggap sebagai latihan awal..manatau kena letak jauh di pedalaman yang teda kemudahan begini kan..ni semua dugaan awal kami bilang..
tapi kenapa begitu awal dugaan ni menimpaaa??..
haha..actually bukan itu yang menjadi persoalan..tapi apa yang menjadi persoalan dalam diri aku ialah..bagaimana dengan keselamatan kami..yalah..kalu time kami kasi naik tu something happen..(nauzubillah..jauhkan lah)..nda ka bahaya tu..tapi setakat ni kami semua selamatla..tapi nda semestinya kami selamat sekarang..nanti kami akan selamat kan..tapi kami tia la minta jadi apa2..cuma risau ja..
dan apa yang paling mengganggu ialah..
kami tia dapat study dgn tenang ni..mau study mcmana kalau GHALAP..
tiada cahaya..panas lagi..
adehh..
mimang ko dasar anak bandar tati..susah sikit gini pun mau mengeluh..cubala buat2 tabah..suapaya nanti sudah ada anak boleh juga cerita sikit..
"dulu,mama belajar teda pun lampu,teda pun kipas..berjaya juga"..
whahaha..punya bergaya ayat kan kalu gtu..hahaa..papun dugaan yang menimpa kami..itu bukan alasan bah kan..sebab dugaan tu yang akan buat kita jadi lebih kuat dari yang sebelumnya..

owh ya terima kasih kepada kak REDZUANAH.
.sebab kan..dia kan..bagi aku satu patung yang serbaguna ni..dan masa2 teda karan gini la patung itu amat berguna bagi aku..sebabkan patung tu kan..dia tu kann..actually lampu dan kipas..serbaguna..dia boleh pakai battery n jimat juga sebab boleh cucuk ja di laptop..ada wayar usb..hehe..kira kalu ada masih batry laptop..boleh la guna tu patung mashi-mashilovu..hehe..tu nama tu patung..
wahaha..

ni kalu on lampu

ni kalu on kipas..

huu..sayang nda boleh on dua2 dalam satu masa..huu..

5 comments:

ななこ said...

awu lama banar tu..
zaman2 nostalgia bapak2 lagi

ina said...

alalalala tati...bru xda karan...blm lgi nada air ma karan... bru ckit bha 2... tbah la sis... xda karan blh study gak bha... apa gna hp canggih skang yg ada lampu... blh gna gakkan...;)
org dlu dpt jua study na da lampu... nant kna tmptkan dpdlman bru ko tau... pnas, nda bkaran....
sbar ah

tati hidayatie said...

haha..ko taula masalah rabun aku ni..mun nada karan..makin la aku nda nampak..haha..tu yg bikin geram..actualyy..bukan nada karan tapi nda mampu ba ya mau angkat..sda tu..aras kami ja tu..aras lain nda pulang..tgkat dua,tiga empat..okay ja karan..tu ba yg kin geram ja tu..hehe..

ina said...

ok la 2...dpt g bjaur arah aras lain... msh ada sumber g... drpd na da sumber,g skit...hehehehe
ingt ko tem tingktn 4 kita lari p arah tnds tngkt 2 smta2 mau study ja...hehehe
ok bha 2 tie... dugaan dan latihan awal...

tati hidayatie said...

haha..ingat lagi ko ah..punyala sengsara kan..ko tau ko situasi kami mcmana..kalu dulu aspuri slalu black out tu kan..yg jatuh tu tiba2..pastu ada teriak."iron sapala ni burukkk.buanglahh"begitula tu dsini..tapi aku nda la brani mau terika mcm senior kita buat dulu..hahaha..aku rasa badi tu hostel jatuh2 karan tu ikut akula..hahhaha..mengarut..

Powered by Blogger.