PBS

| August 18, 2009

Hari pertama PBS..

Wah..perkara pertama yg diingat ketika bgn pagi ialah mau pi skul..mau cepat..takut jam..jad mau bersiapla ni kunun..rakan-rakan yang lain sudah siap..mandiiii ahh..bukan siap bersiap..okayy..aku belum mandiii lagi…kelamkabutttt..tapi rileks tati rileks..jam 5.20 bah ni baru..okay..rumetku siap dah bertudung..aku mandi dengan wanginya(aku yakin jak aku wangi)..solat..dan pas solat..aku dengar suara berkata..macam suara rumet aku..gini dia cakap..”kak nurul..napa pintu ni..tidak boleh buka..”..”aishhh..indakan tia boleh buka..cuba dulu.. aiii..napa ni ahh,”kata kak nurul…cuba sa kata rakan yang lain..haaaaa kami TERKUNCI..okay..rileksssss..tapi tiaaaa bolehh..mimang kelam kabut betul la pagi tu..kecian kak nurul..terpaksa kacau parent dia..call drg..kami call budak lelaki yg tggl dekat dgn kami ni..minta drg tlg buka dari luar..tapi hampa juga..masi juga tia boleh..drg balik dulu mau bersiap juga pi skull..okayyy..aku pun mau bersiap juga..cantik2..wakaka..pastu bermula operasi membuka tombol pintu..okay..aku dan chin berusaha sebaik mungkin..lucu jugala..sudah hampir semua kami buka tombol tu..tggl mau trik jak lagi..persoalannya mcmana mau trik??kami dari dalam..susahhh..tapi nasib boys dtg balik..aku suruh jak drg tndg dri luar..yeahhh..dengan sekali tndgn padu oleh si jerry inda silap..maka BERJAYA juga pintu kami dibuka..hahaha..terus berkeluaran macm anak kmbg ni semua..hahaha..dan rumetku..memandu dgn yakinnya ke sk tanjung aru..agak laju jugak ya dia bawa..kejar masa..tepat jam 7..kami smpai di pintu pejabat sk tanjung aru 2..syukur Alhamdulillah..selamat..fuhh..

Hari kedua PBS..

Hurmm..malas mau pi iskul harini..bukan sebab apa..tapi sebab aku bosan betul di sekolah tu..tia tau mau buat apa..okay..dtg kami disana..kami menunggu lagi Datin memerangkap Guru besar sekolah tu..tapi tia juga muncul2 bah..bz betul dia ni..kemarin pun teda..harini pun teda..hurmm..maka kami disuruh ke kantin la oleh Penolang2 kanan yang ada disana..dijadikan cerita..masa kami otw mau pi kantin tu..kami kena melalui satu taman herba..okay..aku terpegun melihat taman tersebut..ketika kaki ingin melangkah ke taman tersebut..trannnggtangggtnaggg..jatuh aku dalm longkang bahhh..okay..kaki aku tersepit..nasib ni longkang tia dalam..aku pun tia tau mana silapnya..mcamana aku boleh jatuh dalam tu..yang aku tau..kaki aku sakit betulll..haaaa..rilek tati rilek..bangun perlahan2..ahh..luka juga kaki aku..tiapa..sabar tati sabar..mesti ada hikmah ni semuanya....hurmm..

To be continued..

2 comments:

Nana said...

Ha ha ha...
Haaahaaaa...haa..(guling2)..
kesiukan ku membaca di atas skali d bawah, eheh...
ok jua kan kakimu :)
atu tah len kali liat jalan atu, even kagum sangat pun...2 hikmah da. :p

athiyah said...

hehhehe
lucu la tati...
tergolek2 aku ktawa bca ko pnya post ni...
hehehehehe
x pa...
apa pun aku kecian ma ko...
cian bha tatie....
jga dri ah len kli
tgk lntai 2 klau mo mlngkah...

Powered by Blogger.